^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Friday, July 3, 2015

percutian ke medan (part 2)

^_^ lina mursyidah hamzah at 11:16 AM 0 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirrahim~

lambat benar nk masuk part 2..eheh. bz..kat umah laptop rosak. Ubaydah tak sehat n sibuk buat order orang..kenapa pilih medan? sebab tmpt dy lelawa n kami suami isteri bukan kaki shopping, abah umi pun suka tgk tmpt cecantik ..dan sblm g mmg gugel kat blog baca pengalaman org g sana.. n terjumpa dengan org share pakej amik ngan INSYIRAH ni no dy 0175367426. bleh tgk jugak la org review amik pakej ngan dy kat ig melancong murah baloi..serius sgt2 la rasa berbaloi2 dan mmg best servis! tip top teko~~~ rege dy caj rm450 ground pakej. HIGHLY RECOMMENDED!!!

13 jun kami bertolak dari gombak kul 5..sampai2 KLIA drop bag tapi beraturnya ya ammpuuunnnn, panjang! bahana pekerja MAS dipecat kot..ramai pulak orang amik flight pagi ni ha..mmg sesak dah macam suasana KLIA 2 pulak..ehhh? sebelum tu bfast dulu kat kfc depart 8.50..sampai sana pun masih 8.50..hehehe..kat sana beza sejam ngan mesia. di jemput oleh amin..anak buah pak yudi..under pak yudi ada 8 orang pemandu pelancong. saje pilih flight pagi sebab dah sedia maklum jalannya yang panjang dan lama..

kami disambut oleh Amin. Amin ni under Pak Yudi. Ramah n baik orangnya ^_^


lepas amik gambar 'bukti' katanya Amin di airport, kami dibawa srapan pagi..yang sarapan ni tak masuk pakej sebab pakej makan bermula lunch first day till bfast last day. Memandangkan flight pagi dari Malaysia so, kami sarapan KFC dulu di situ. sampai KNO abah nak makan so kita layankan aje. 

Di KNO, kami sarapan di sini and sambal nasi lemaknya sangat sedap!


lepas habis sarapan, kami meneruskan perjalanan ke Parapat. tak singgah makan lunch di Cinderellas sebab masih kenyang. Sebaliknya kami singgah makan di tempat ini yang terkenal dengan burung yang sedap. masa mula2 tgk hidangan terkejut la jugak sebab banyak lauknya. dihidang dalam pinggan kecil- kecil. kat tempat makan ni ada surau sekali ^_^


Antara hidangannya..



lepas habis makan, kami meneruskan lagi perjalanan ke Perapat dan akan menginap di International Cottage Danau Toba. On the way tu singgah lagi di sebuah kedai namanya Paten. antara tempat wajib singgah dan jual kekacang tapi tak beli pun. Singgah aje tengok2 dan kemudian meneruskan lagi perjalanan. 


Dan akhirnya sampailah kami di sini 
Bilik kami bukak je pintu terus nampak tasik..mmg tip top la dapat bilik. tapi bahaya sbb lau jenis mengingau malam maunya bukak pintu leh jatuh tasik..eheh! Bilik bersih, cantik selesa..dan takde ekon! tapi sebab sini sejuuukk, takde ekon pun xpe..oh ya, cni kena pakai international plug yang mata bulat dua tu ye ^_^








cantikk kan? ^_^ utk dinner pulak kami makan di sini




makanan yang banyakkkk dan sedappp...balik tu kami terus tidur sebab penat 6 jam kot perjalanan..esok nak g jalan2 lagi..

ni total belanja hari pertama :
breakfast di kfc utk 5 org makan RM28.40
breakfast di medan 60k rupiah (nasi lemak 2, air kelapa, 2 botol air mineral besar)

Wednesday, June 17, 2015

percutian ke medan (part 1)

^_^ lina mursyidah hamzah at 9:50 AM 1 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirrahim

alkisahnya sekitar 2 minggu terakhir mei,  Alhamdulillah saya dapat siapkan saya punya directed research, orang kata 3 jari kaki lagi nak habis Ma.. oh ya, skrg ni saya di sem 4 iaitu sem terakhir..start sem awal bulan 2 hari tu..punya la bz kan..tapi sempat la gak taip beberapa entri yang  penting bagi saya..eheh!

oleh kerana siap, macam happy la kan n rasa macam nk reward diri, suami, umi abah n ubaydah..mereka ini lah tulang belakang paling utama..dr wan mazwati dan dr suhailah jugak org kuat yang membawa saya sampai tahap ni..adik beradik mertua ipar kawan2 pun sama2 kuatkan saya sepanjang perjalanan ni..tapi nak bwk semua g holiday nan mampu la pulak.. doa saya buat kalian, Allah mudahkan dan berkati kalian sampai syurga..itu yg saya mampu buat, ^_^ terima kasih!

okeh..sambung balik bab plan bercuti ni..dah happy tu cek tiket semua... ketika saya cek tu, MAS buat promo..g balik sorang rm278 termasuk luggage tax seat siap dapat jus epal n kacang..kira okayla kan basah2 tekak segar2 diri dalam flight..mmg malas nak amik AA sbb kang beg tambah rege, seat lagi, minum lagi.. dah buat pun kira2 KETIKA saya cek tiket tu AA lagi mahal dari MAS.

mula2 nak g tarikh minggu yang kelantan lawan final tu..sah2 la kan abah nak tgk final tu..so tunda..tunda pulak abg final exam..haruslah takmau g waktu cuti sekolah reramai kan..so pilih tarikh 13-16 jun 2015..

jadinya..bajet awal di sini utk bercuti ke MEDAN :
tiket return MAS 4 adults 1 child RM 1380.50
pakej amik ngan insyirah 4 dewasa 1 kanak RM2060 (setiap orang RM450..ubaydah RM260)

 asal nek kapal je gambar ni feberet yang orang amik ;p


 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea