^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Thursday, November 12, 2015

Alhamdulillah..graduate!!

^_^ lina mursyidah hamzah at 2:05 PM 0 pandangan dari kamu
Bismisllahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah, sabtu lepas selamat majlis konvokesyen. hanya majlis untuk so-called meraikan graduan2 yang berjaya menghabiskan pengajiaan..actually it is more than that..should be lecturers yang mengajar yang sampai scroll..eheh! dan keluarga2 yg sgt2 banyak menyokong patut bg pass lebih sket masuk dewan..

Alhamdulillah, abg merupakan insan yg sgt2 byk sgt2 berkorban dan sgt3..(byk nau sgt sbb nk gmbrkan betapa bersyukurnya aku punya suami seperti dia) banyak membantu aku dalam pelbagai aspek dalam meniti perjalanan sarjana ni. terlalu byk berkorban rasa juga dia..berkorban masa juga dia..segala yang dia ada, dia korbankan untuk perjalanan ini.. setiap hari kutitipkan doa Allah mudahkan dan cepatkan perjalanan di titian sirat menuju ke syurgaNya..

Ubaydah, anak yg kecil selalu berkorban 'masa' emasnya dan sgt membantu dan memahami uminya sedang berjuang menuntut ilmu. diakui, kebanyakan masa ubaydah byk dihabiskan bersama abahnya. tetapi Ubaydah tak pernah lupa dan selalu meletakkan aku sebagai ibunya yang paling utama dalam apa jua perkara...Ubaydah satu2 harta yang aku ada..

Umi dan abah, sgt byk membantu kewangan kami dan benarkan kami tinggal bersama dek kerana kondisi kewangan kami yg amat terhad. terlalu byk sumbangan jasa umi dan abah dari aku lahir hingga kini melihat aku di dewan menerima sarjana.. ini adalah utk kalian..Allah berikan syurga untuk kalian..

Pensyarah2 yg tak pernah jemu melayan aku yg selalu tanya soalan yg simple dan basic..yang tak pernah marah dan boring dengan kesilapan2 yg aku lakukan spjg aku belajar dan menulis.. sesungguhnya tanpa keredhaan kalian terhadap ilmuku, tak mungkin aku di sini... jariah kalian pasti menerangi perjalanan kalian smpai syurga dengan mudahnya..

Adik beradik dan keluarga mertua yang selalu mendoakan dan memberikan semangat.. Allah sahaja yg tahu betapa sayangnya aku pada kalian..

sahabat2 seperjuangan yg selalu melayan pertanyaan dan sering memberi macam2.. Allah mudahkan urusan kalian sampai syurga!

Didoakan kita smua smaa2 berkumpul di syurga..dengan redhaNya..

terima kasih semuanya :')

LINA MURSYIDAH HAMZAH
SARJANA PENDIDIKAN (TEACHING THINKING)
IIUM 2015

Tuesday, September 8, 2015

pengalaman interview part timer tutor oum

^_^ lina mursyidah hamzah at 12:12 PM 3 pandangan dari kamu
bismillahirrahmanirrahim

ahad lepas iaitu 6 sept 2015 p interview lg..haa..sharing interview je la yg dapek buat masa ni ..huhu
utk post part time tutor..memula sampai tu cuakk je sbb tgk smua org 'muka yang berpengalaman' n kebanyakannya mcm ada keje tetap tp nk cr income lebih..da kat ctu rasa mcm down jek..ngan status diriku yg freshie n 0 pengalaman yg formal..n forst time g iv pun dpt bfast box..murah sungguh rezeki oum ni..

okay..masuk2 je bilik iv panel sorg..pastu mcm biasalah antara isi2 interview
- perkenal diri
-boleh ajar subjek ape
-ada experience ke tak
-tau tak psl oum

pastu sembang2 je lebih. panel ni byk tny psl kaunseling even saya mintak utk ngajar thinking skills...da master pun speclization thinking skill..nampak dia tick nama saya dan sorg lagi dlm list..dlm byk2 nama..takat saya yg no 22 tu nama kami dua org baru ditick..tatau la tick lulus ke gagal ke..tapi banyak kali panel tanya no fon idup ke tak..n part bestnya dy tanya mcm2 smpai terkeluar lah segala kerja part time yg penah di buat tapi x masuk resume eg : ngajo tuition, cashier, clerk..n dy habaq kata awk jd praktikal kaunselor pun still itu adalah pengalaman cuma jgn habaq kat panel itu adalah praktikal..just said u penah wat kausseling, ngaja budak tuition, ngaji bagai..siap pesan selalunya informal working experience lagi berharga dari formal working experience..suka sgt panel ni sbb byk tips dy bagi..n byk mende dy perturunkan..slama ni org duk kata resume sy tak gempak la x best la dah tu sy mintak cara ajar mcm mn nk tulis gempak2 no jawapan..tp panel ni bgtau ape yg sy nak tau..tak kesah la nampak mcm downgradekan diri..tapi tahu dah apa nk buat akan dtg..

daaa~
 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea