^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Tuesday, March 10, 2009

alhamdulillah..bestnye!!!!

^_^ lina mursyidah hamzah at 10:16 PM
Photobucket
memula, aku tak plan nk balik umah ari ni. tp td tiba2 dpt lagi satu tugasan baru dr pensyarah memaksa aku utk balik gak umah cari bahan kat internet..hehemrgreen. lalu memandu la aku dari uia gombak ke taman melewar..

tak kusangka..mlm ni abah ajak dinner kat luar..abah,umi,aku,dilah,husna,amin,azim n mursyid pun kuar la naik kereta n g la makan..suka btul aku tgk umi abah gurau2 dlm kereta. tgk diorg ni mcm baru kawin pun ade..hehe..:blush:. ditambah pulak ngan lawak adik2 aku yang 3 org tu,tergelak2 tiga anak dara pasangan hamzah n hasnah ni..nak nangis je aku rase sbb da lame sgt tak dpt 'spend' masa mcm ni..tapi syg..lagi 3 org takde..nani,fifa n hafiz takde..kat asrama..

bila da smpai kedai makan, aku pun pesan la horlick ais n tomyam n nasi..n aku mintak sate..aku ni hantu sate sket..sate daging la sudah pastinya..hehe..byk tul aku makan..:woooh: pastu bila pesanan sate smpai kat meja kitorg, org yg jual sate tu ckp rm7 semuanya..sbb abah pesan 10 je..anak dara sulung dy nak makan..tp aku makan sebatang je..hehe..sbb umi ckp dy tanak makan nasi..umi ckp nk makan sate je..aku pun nak gak merasa nasi + tomyam nati..

"mahalnya rm7...singgit satu cucuk.pakdin lagi murah..6posen je.."-aku

"ha'ah..pandai btul matematik..10 batang sate harga rm7..satu singgit"-abah

yg laen semua da gelak2..(umi,dila,husna).mula2 tu aku tak dpt tangkap nape diorg ni gelak..pastu..

"dah tu bukan bidang dy.."-umi

pastu baru la aku paham..upenye sebatang 7posen je secucuk.aku plak gelak sorg2..yg laen dah benti gelak dah..tu la aku..tak suka math dr kecik lagi..huhu..basic pun leh kantoi..adeh..malu2
:blush:..

tapi hari ni aku gembira sssgggttttt....alhamdulillah..sbb ade hikmahnya Allah aturkan aku balik jugak tido umah malam ni..sbb dpt sama2 gembira ngan fmly..suka sgt2...kalo tetiap malam mcm ni lagi best..tp aku kena sedar..setiap ahli fmly aku ade komitmen masing2..komitmen terhdp ummat..kecuali yg kecik2 tu (azim,amin,mursyid) tak terikat lagi dgn komitmen lain2..pagi esok abah ke jerantut..aku plak ke sime darby..umi tetap tlg uruskan bisnes..amin,azim,mursyid ketiga2 mereka pengawas skolah(azim, mursyid)..pengawas pusat sumber(amin) ada lawatan..

dan sesungguhnye perjalanan balik kmpung duk dlm kereta tu pun satu masa yang sgt indah bg kami sekeluarga..syg semua!!!

2 pandangan dari kamu:

ummi qarnain said...

salaam...ehehe...lama dah tak merase sate ni...nanti infak sate eh lina...sebatng pun cukup...pada akak, at least lah...hoho

lina mursyidah hamzah said...

to kak sheril
leh je..nati kalo free lina blanje akak makan sate paling sedap kat gombak ni..tp bukan sate pakdin yg paling sedap..huhu

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea