^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Monday, June 29, 2009

pelik tapi best!!!

^_^ lina mursyidah hamzah at 11:22 PM

Photobucket

Peliknya daie ni..

Orang lain hujung minggu jalan-jalan/beristirehat..
Hidup daie ni ada 2 je : Ke program @ Belajar..

Peliknya daie ni..
Orang lain sibuk tengok filem dan main games..
Daie ni ada 2 je : Belajar @ Buat program (Usrah @ Meeting)..

Peliknya daie ni..
Jika orang biasa masa santainya bersembang dan menonton..
Bagi daie ni, masanya itulah untuk tumpu pada bahan bacaan bagi persiapan pengisian dalam usrah dan program..

Peliknya daie ni..
Duitnya entah ke mana, selalu tak cukup..
Tapi orang lain tak nampak, rm50, rm10, rm100 duitnya tu semuanya untuk apa?
Duit transport, topup, infak untuk program, bantu orang susah..
Manalah ada untuk dirinya sangat..

Hm, apa lagi ye yang pelik tentang daie ni..
Hidup pun kadang tak terurus, terlupa itulah inilah, macam-macam..

Tapi itulah daie, tetap senyum je dia..
Walau dalam hati menjerit,
Walau dalam hati dia menangis,
Tiada yang memahami..
Daie itu tetap senyum je.. (^_^)

p/s: pesanan utk diri...jgn nakal2..

4 pandangan dari kamu:

Putsura said...

Mendalamnya kak.
semoga kita semua menjadi full-time daie, bkan full-time muslim.sebab bile jadi full-time, pasti ada muslim part-time tol x?huhu confuse2

lina mursyidah hamzah said...

insyaAllah...moga2 kita semua thabat..

muzakkir said...

salam..
nape x letakkan sumber source karya ni?
menciplak tu namanya

lina mursyidah hamzah said...

salam..muzakir..ok..my bad...
thanks sbb tegur..

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea