^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Monday, October 24, 2011

IYG [5] - 26 JANUARI 2011-

^_^ lina mursyidah hamzah at 9:34 AM
سم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah, hari ni kami 'check out' dari Hotel Ajiad kerana hari ini kami akan dibawa ke satu lagi daerah di Maghribi iaitu Marakesh. Sebelum meninggalkan Casablanca, kami dibawa bersiar-siar di tempat sekitar bandar Casablanca dan kemudian ke Tahiti Beach. Subhanallah, agak cantik tempatnya dengan angin sejuk yang amat sejuk dan kuat. Kami menikmati suasana di pantai.
kemudian, kami dibawa ke Masjid yang dikatakan masjid kedua terbesar di benua Afrika yang dinamakan Masjid Hasan Thani. Juga dikenali sebagai masjid air mata kerana ia dikatakan bahawa masjid ini didirikan di atas tanah-tanah orang miskin.
dan kemudiannya kami dibawa makan tengah hari di sebuah hotel. Alhamdulillah..
setelah mengisi perut, kami meneruskan perjalanan ke Marakesh. Tempat itu sangat sejuk! Turun dari bas menggigil2 kaki . Dan kami dibahagikan kepada bilik-bilik di mana pesertanya bercampur dari pelbagai negara. Selepas tamat urusan pembahagian bilik, kami delegasi Malaysia mengadakan pertemuan ringkas dengan wakil perserta dari Iraq untuk berkongsi dan mendengar cerita daripada beliau mengenai situasi umat Islam di Iraq dan kami juga mengusulkan beberapa cadangan yang boleh digunakan tanpa melibatkan isu keselamatan beliau.
panjang sungguh perjalanan hari ini..^_^
panjangnya perjalanan membuatkan diri ini terfikir bahawa singkatnya waktu untuk menggali segalanya
namun, telah Allah berikan cara yang pelbagai untuk hambaNya dapat mengetahui betapa hebatNya DIA ~

0 pandangan dari kamu:

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea