^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Saturday, April 14, 2012

sambungan bengkak susu-edited sbb abg tegur-

^_^ lina mursyidah hamzah at 10:47 PM
سم الله الرحمن الرحيم
sampai ke hari ni sakit kat situ tak hilang2 n bengkak juga,.datang balik..then terus nak guna kobis. tapi tanak taruk lama2 nanti susu kering. guna cara kobis tu, letak dlm peti sejuk dulu. bila da sejuk, baru keluarkan n amik sehelai utk ditekapkan di tempat bengkak. buat la dalam 3-4 kali kesannya kobis tu jadi panas tapi surut n sakitnya tak berapa kurang. maksudnya, tak surut sangat la..

then jalan2 kat internet lagi n jumpa satu cara iaitu....ni link dy..abg kata etika blogging kena letak alamat blog tu,,terjumpa balik alamat tu, so i put here..

http://www.anakkuwiraku.com/2010/06/kalau-breast-bengkak-tapi-susu-susah.html
GUNA URAT DAUN BETIK...

caranya ialah, cari dulu daun betik..dalam sehelai dua..pastu gunting atau guna pisau ke potong batang halus @ urat yang kat daun tu..then potong kecik2 dalam 2-3 cm , pastu ikatkan kesemua urat2 tu jadi macam kalung..pakai la benang ke tali ke tali rafia pun boley. waktu buat mende alah ni, abg duk gelak je..saya pun pk gak berkesan ke..mcm tak logik je cara ni..tapi try je la kan..ikhtiar..siap potong2 n ikat2 jdkan kalung, then abg pakaikan kat leher..kena pakai mcm pakai rantai, kalung tu tak kena tempat bengkak pun takpe..

pastu terus la nyusukan ubayd dan tertdo kejap..bila bangun2 je..alhamdulillah, sakit n bengkak ilang 100%..kita usaha, Allah tentukan hasil..saya cuba cara ni walopun dlm hati teragak2..usaha gak smpai dah tak boleh usaha..^_^

dan sampai skrg da tak sakit, nak susukan ubayd guna belah yg sakit td pun takde mslh dah..alhamdulillah..pasni kena beringat, minum tak leh minum skali ngan serbuk2..dan makan kena tak leh yg ade mcm serbuk2..serta penyusuan yg seimbang kedua2 belah tempat menyusu..

moga perkongsian pengalaman ni ada manfaatnya pada yang mencari cara utk hilangkan kesakitan bengkak dan utk hilangkan bengkak susu,..

0 pandangan dari kamu:

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea