^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Saturday, March 31, 2012

ini ditaip di pantai johor

^_^ lina mursyidah hamzah at 2:24 PM 0 pandangan dari kamu
سم الله الرحمن الرحيم
Alhamdulillah..dah 50 hari selepas bersalin. Dah lepas dari tempoh pantang 44 hari. first time berpantang..ok la semua. makanan pun sedap jugak. banyak makan ikan selar..pati ikan haruan 16 botol jek dan buah oren sunkist,epal utk sembuhkan luka dalam dan luar. maklumlah, bersalin melalui pembedahan lain sket caranya nak menjaga. tempat bedah kena selalu kering. pakai hair dryer mudah n cepat serta mmg kering utk elak ia bernanah.

bersalin bedah mmg tak sakit tapi lepas tu sakitnya hanya Allah yg tahu. jadi fair lah. orang bersalin normal n czer masing2 punya kesakitan yg berbeza. Allah beri apa yg kita mampu buat dan rasa serta tanggung.so far , belum lagi berurut sgala bagai. set bersalin pun tak makan. just amalkan minyak biji anggur dan juga ubat homopati.

Ubaydah pun makin besar..last cek berat 5.7kg usianya belum sampai 2 bulan. perkembangannya sudah pandai senyum, angkat kepala, ubun2 sudah keras, badan sudah keras, tidur pun da buas, da pandai demand n manja2 nak berdukung n tidur nk org peluk aje..da pandai komunikasi jugak sket2..mcm paham je org ckp ape..pandai genggam n tatau mcm mana satu hari tu sekali je pandai meniarap sendiri. tapi sekali tu je la..then bleh angkat bantal peluk yg panjang tu..sekalii tu je la dy angkat..kena catit smua ni sbb takut lupa n nnt ubaydah leh baca bile dy da besar nanti..

hampir 2 minggu kat kedah..dan genap sminggu pemergian mak mertua tersayang. moga mama tenang di sana dan lina sgt pasti mama mmg sgt tenang dan gembira di sana. ramai orang cakap mama berwajah senyum dan bersih ketika meninggal. Moga syurga milikmu,mama..amiinn

Alfatihah


 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea