^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Wednesday, November 28, 2012

senyum aje ^_^

^_^ lina mursyidah hamzah at 4:29 PM 0 pandangan dari kamu
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

memasuki minggu kedua intern di UIA..client kurang tp still ada cikit aje..client online pun ade.
Ubaydah masih lagi saya kasihankan dia..tahan berlapar susu 3-4 jam..mujur saya boleh balik lunch..n after lunch hour cepat2 balik rumah utk menyusukan Muhammad Ubaydah.. dia mmg kuat! kecik2 lg da kuat tahan susu lama2..cian~

teringat pulak hari pertama lahir, kita niarapkan dy..pandai2 plak dy guna kaki tolak kat cot tu nk terlentangkan balik badan dy..=)

berbaki 3 minggu tamat internship. perancangan saya? saya nk jaga ubaydah..pastu apply mane2 keje yg berbidang pendidikan/kaunseling dan serius berbisnes utk masa depan bersama..

perancangan dakwah? eh, perlu ke nk cite kat org? diam2 dah la..ni kan antara kita dgn Tuhan..saya tak mahu jd golongan yg show off , x mahu nama dicanang2 dan disebut2 penduduk dunia..sbb rasa macam..macam..ntah, tak gemarlah! saya belajar takmo show off show off ni dari suami saya..dia diam je..buat je kejenye..org mengata dia diam..yg penting katanya, dia buat kerja..buat apa nk heboh2 kat org lain..ni kerja yang hanya antara kita dan Tuhan aje..

kalo tak gtau org, mcm mn org nk tau kita wat keje? nnt org kata kita tak wat keje..errr,, maaf! nak ikut org kata ke nk ikut Allah kata? atau nk pujian n sanjungan manusia? buat je keje tu..Allah yg menilai..

jadi, kesimpulannya saya nak majukan bisnes..nak maju dan terus maju di samping nk bekerjaya mcm pendidik..ahaks! doakan~

asar sudah..pasni nk balik..yeay!

Tuesday, November 20, 2012

sementara tunggu pukul 5

^_^ lina mursyidah hamzah at 3:23 PM 0 pandangan dari kamu
in the name of Allah the most gracious the most merciful

alhamdulillah, dah 2 hari berpraktikal sbg kaunselor di uiam ni..eheh! baru 2 hari punnk keycoooo, tp takpelah, blog sy..sy nk tulis ape pun sukatila.. ;p lgpun smntara tunggu jam 5

untung mereka di Palestine yang syahid..abang kata, mereka da 'selesai' dah..
doa, senjata mukmin dan sy yakin amat..suati hari nanti, mungkin generasi saya atau mungkin generasi ubaydah..semoga kawan2 kat palestine bebas dari zionis..bantuan demi bantuan dihulurkan oleh kami saudara2 kalian..dan bantuan direct dr Allah juga menemui kalian..hati dan jiwa besar kalian, anugerah dr Tuhan..

2 hari ini asal tgh hari je balik, bg ubaydah susu..almaklumla, anak umi sorg ni tak mahu susu formula. tak mahu susu yang diperah masuk botol..nak yg fresh dr badan..baguslah ubaydah, minum susu ibu ^_^
tak kesah penat balik tgh hari asalkan dpt bg ubaydah susu..ubaydah makin aktif, makin cerdik..abah ubaydah selalu ckp kat ubaydah nnt bila ubaydah besar, ubaydah kena jd pejuang Islam..

bisnes juga alhamdulillah makin maju, dan os kof, rezeki bukan sy sorg punye, bahagian org len pun ade..kena la bagi kan..tak tipu saya katakan pernah terdetik duit minyak akan cpt habis sbb slalu berulang uia rumah banyak2 kali.. pagi rumah - uia.. tgh hari uia-rumah.. habis lunch hour, rumah - uia, dan balik uia rumah..tapi cepat2 rasionalkan diri, cari punca positif, kan Allah da bg keuntungan bisnes yg banyak..itu mungkin bahagian minyak berulang utk ubaydah..bg hak anak..susu dy ^_^ alhamdulillah..

selalunya kalo tersekat dalam fikiran negatif, cepat2 sy cari balik punca positif dan alhamdulillah, kalo x jumpa, kunci syurga saya yang selalu ingatkan.. positif itu best! untung diri, tak rugi..

Allah kan ada ^_^

Sunday, November 4, 2012

masuk uia balik but as a...

^_^ lina mursyidah hamzah at 6:10 PM 0 pandangan dari kamu
Assalamualaikum..

insyallah, start minggu depan..12/11 saya dan beberapa orang rakan akan meneruskan internship kaunseling di UIAM gombak selama 5 minggu..

bukan tak dapat ke JKM tapi lebih senang di UIA..cuma yang merisaukan ubaydah..akan dihantar ke tempat baru..dan dugaan beliau..9 jam tanpa susu!

nk buat mcm mn pun x tahu dah..botol mimijumi pun da guna, tetap tak mahu..runsing, usia sebaya dia solid food hanya makanan tambahan tapi dah mcm kena jd makana utama pulak..bertambah kesian sejak2 saya praktikal ni, asal balik je umah amik dy, terus dy akan menyusu setengah jam lamanya sampai dia betul2 'kenyang' dengan susu..of kos, susu ibu!

hopefully dihntr ke tmpt baru ni, ubaydah oke...lepas ni timing opis hour tak mcm sekolah dah..lg haru mengenangkan ubaydah..dan juga menahan sakit bengkak susu..takpe, 6 minggu lagi akan berakhir semuanya..

resume juga harus diperkemas..
 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea