^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Monday, January 28, 2013

coret2 sikit2

^_^ lina mursyidah hamzah at 9:46 PM
Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Sweet vacation with them..
Alhamdulillah..last week happy sgt! sbb dpt bercuti spend masa dgn fmly sendiri n fmly mertua di Singapura..i feel so happy sbb yelah, dpt tgk smua epi berkumpul ramai2..susah kotttt kalo nk gather smua bercuti skali..dgn abah umi yg super duper bz..but one thing that i very2 sure..umi abah sgt2 akan carik masa utk spend holiday together kat mana2 n mmg optimumkan masa tersebut..also fmly mertua pun best! kak hani yg keje as doctor mmg pyh nk dpt cuti..so bila da dpt gather skali reramai mmg syok..
makanan kat USS sedap dan hrga berpatutan n ayam sgt besar (separuh ekor ayam sorang) . even tak dpt main sgt pun kat Legoland n USS, what is most important for me is my family's smile and happiness.. Alhamdulillah..

Perubahan Ubaydah yg agak ketara..
Menjelang beberapa hari nak masuk setahun..Ubaydah ada beberapa perubahan yang agak mengejutkan..
1. suka sgt naik stroller smpai minta sungguh2 nak naik supaya org tolak g la mana2 pun..COZ dulu bukan main paaaaayah sgt dy ni nk stay dlm stroller even in a minute!

2. ramah terlebih..dah pandai nk usik2 org n senyum2 kat org but still xnak g kat org..tp suke nk main dgn org..kat tmpt imigresen bleh plak suara dy sorg2 yg kuat..abes smua org pakat tgk..nk usik2 org la..kat USS org dah habis show bru dy nk bising n smua or pandang dy lagi..mungkin social development dy sedang naik sikit demi sikit..

3. GILA BUKU! which is saaaaangat bagus..n mmg tiru 100% abah dy yg sgt minat membaca..kalo tak baca buku kat ubaydah, dy akan merengek smbil pegang buku suh kita baca kat dy..bila smpai rumah balik dr vacation benda yg dy cari dlm bakul mainan dy adalah buku..bukan benda lain! dan paling haruuu...kalo nk suh dy makan kena baca buku kat dy smbil suap dy makan..kalo x mmg xnk makan..mmg mende ni sgt bagus bila dy suka buku dan saya serta suami kena bersabar ckit la..coz ubaydah suka duk ulang (khatam) satu buku berkali2..[ can't wait nk ajar Quran ]

4. dah pandai sebut ..baa baa..abaaahh..[ umi tak sbut pun ] haha..tp it is okay..nk tacing2 wat pe..i'm happy ubaydah sedang develop komunikasi dy bit by bit..

5. perkembangan fizikal kat bhgn kaki..bli kasut umur setahun - 2 tahun tp x muat..n mmg dr kecik org kata kaki dy besaq~

saya ~~
baru habis blaja dan tgh usha keje n tunggu result final..bisnes slow sbb tumpuan byk kpd ubaydah dan keluarga..n ada yg berkata sy mungkin hilang cust sbb x akti meniaga mcm dulu.. =) sy cuma mampu kata dlm hati cust, rezeki Allah bg..dan sejujurnya..walopun promosi kurang..duit tetap masuk..keluarga yg utama bg sy..dan mereka aulawiyat sy..pentingkan mereka, selit2 masa sikit2 aje berbiz dgn promosi2 ckit2..ade rezeki x kemana..yg penting usaha itu ada..dan tahu di mana keutamaan kita..

0 pandangan dari kamu:

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea