^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Wednesday, June 12, 2013

12 jun 1986

^_^ lina mursyidah hamzah at 11:27 AM 0 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirrahim

Hari ni besday abang..sy bukan org yg pandai buat seprais2..wuwu.. Alhamdulillah da 27 tahun umur abang..smoga Allah rahmati abg smpai syurga.. abg adalah suami yg paling baik dan penyayang..dan abah yg sgt awesome kpd anak2 lina =)

                                           

p/s : yg pakai baju oren itu spupu abang..anak maksu.. buat masa ni anak kami masih satu..Muhammad Ubaydah yg berbaju kuning itu


Tuesday, June 11, 2013

keroje~

^_^ lina mursyidah hamzah at 4:23 PM 0 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirrahim

sudah 2 hari kerja tanpa ubaydah..makciknya jaga di rumah smntara cuti sem..minggu lepas ubaydah setia temankan saya dan suami di opis ni ha.. terbats ckit nk wat keje,..tp seronok melayan dy

2 hari tanpa ubaydah sentiasa rasa rindu sangat kat dy.. lambatnya pukul 5. tapi kerja pulak terlebih cpt siap mungkin sbb fokus agaknya. dah start kerja ni balik2 je penat tapi hilang penat apabila disambut oleh senyum manis ubaydah..lesung pipit dy sungguh buat saya rasa geram je tgk dy..pastu mula la pipinya jd mangsa..kui3

bila da kerja walopun byk jugak la kelonggaran di company abah..bila balik laptop jrg amat disentuh..tak bleh langsung nk buat biz online..sbb masa di rumah dimaksimumkan sepenuhnya utk ubaydah [kecuali dy tdo].. rasa bersyukur sbb diberi kefahaman peri penting usia emas anak utk ibu bapanya.. apa yg mampu sy dan suami buat yg terbaik utk ubaydah..kami cuba sedayanya =)

kerja ini tak mudah sbb bukan bidang sy..tak bukan minat sy..tp sy cuba sedaya upaya buat yg mana sy tahu..yg belum tahu sy akan belajar lg.. =)

september bakal bergelar pelajar lg..mam pu ke tak la agaknya ek? balik keje pun da penat..tambahan ngade2 nk further full time.. nk buat part time tp keadaan tidak mengizinkan..buatnye nnt abg n sy ade kelas ujung minggu sape nk jg ubaydah..jd sy bersakit kejap kot? sakit ke? blum tempuh lg da kata sakit..dush! tlg pegi jauh2 wahai negatif.. =) sy cuba buat yg terbaik utk kerja,jd ibu,jd isteri n jd pelajar fulltime skali lg =) da penah rasa sblm ni..phew~ Allah jualah harapan pemimjam kekuatan.. insyaAllah

Sunday, June 2, 2013

berita gembira buat saya,suami dan ubaydah

^_^ lina mursyidah hamzah at 5:11 PM 0 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirrahim

setelah sehari hantar ubaydah ke rumah pengasuh nyata sperti biasa meraung2 shingga pengasuh x dpt berbuat apa2 kerja rumah..balik ceritakan perihal ni kpd abah dan abah kata..boleh je kalo nk bawak ubaydah g opis..dy leh tdo kat bilik solat lau nak tdo..at that time, i was...sgt2 la happy..Alhamdulillah..tak pyh da runsing2 susah2 hati pk ubaydah nangis2 kat umah org ^_^ dan jimat kos hntr umah baby sitter =)

cumanya bila dibawa ubaydah ke opis..mestila ade pro n cons.. ubaydah mungkin akan mengacau2..tp bila dy da letih sgt2..dy akan tdo lama2..dan itu masa wat kije.. kalo dulu kat umah, ubaydah tdo, sy tdo sama..skrg ubaydah tdo sy perlu bkerja =)

sgt susah berpisah dgn ubaydah dan sgt sedih bila berpisah dgn dy..teringin nk biasakan ubaydah berkawan dan bersosial..tp ntah bila..stiap kali ubaydah tgk video n gmbr baby or rakan sebaya dy, mesti dy seronok sgt2.. epi senyum melebar.. ^_^
 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea