^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Wednesday, September 18, 2013

me n bakery!

^_^ lina mursyidah hamzah at 7:50 PM 0 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirrahim..

new hobby~ n ade jugak yg menempah, Alhamdulillah..insyaAllah sedap~

baru belajar , baru nak berjinak2 insyaAllah setakat ni feedback super duper positif [ ayat perasan tak le blah ]

 red velvet cubaan pertama ^_^




cheese cake cubaan pertama ^_^
 

cheese tart tempahan dari member


mini red velvet tempahan dari member


mini slice cheese cake yg sgt enak ^_^

Thursday, September 12, 2013

setelah sekian lama

^_^ lina mursyidah hamzah at 12:19 PM 0 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirrahim

sekian lama tak mengupdate menulis. kang nnt ubaydah da beso tertanya2 plak apsal la umi dy ni gap menulis lama sgt. last pun sebelum pose ritu. Alhamdulillah skrg ni ade la mase ckit sbb keje opis da setel. nk kuar opis kunci takde. so update la blog.

jujurnya sepanjang hari sangat2 sibuk. kalo sempat update2 pun twitter ckit2 n fb ckit2. skrg dah masuk semester baru dengan status baru. awalnya amik guidance and counseling jugak tapi bila tgk subjek 100% sama n ia dibuat utk org yg nak amik lesen, jd sy tukar specialization. sbb sy dah ada lesen nk kaunseling2 org..mueheheh. so legal la kan? skrg amik teaching of thinking..satu subjek yg dulunya sgt2 tak minat tapi sejak2 2 tahun ni minat pulak. abang pulak mmg suke la sgt bidang ni. lagi la dy galakkan suruh amik. dan abang la org yg paling berjasa dlm saya smbung master. mana taknya, sy tak pernah rasa nk sambung tapi dia la pandai2 je buat sy terjebak gak dlm master. org dah bg smngt, kita terima smngat tu kita mesti la tiba2 bersemangat. da la sanggupjaga ubaydah kat umah kalao kelas smpai malam. madam pun kata susah nk cr suami yg nk isteri sambung belaja.bila ada suami yg nak kamu sambung belajar n support pulak tu, amik la peluang ni. =)

kesibukan bekerja yg amat2 sbb sorg staff bersalin cuti lama ckit. saya buat kerja dia..kerja saya lagi..terbaru dgn kelas lagi yg sgt heavy isinya tapi seronok mempelajarinya..balik rumah berdepan pula dengan kain baju,anak suami makan minum segala bagai. sy akui sgt penat dan sy sgt mengakui sy seronok hidup begini ^_^ sbb sy tak kan byk buang masa buat benda yg pelik2..sy tak buang masa pk benda yg pelik2 dan negatif. otak sy sentiasa ingat n beroperasi utk belajar dan bekerja. of course la 'me time' kena ada. tapi 'me time' sy tetap sy nak bersama suami dan anak saya. berjalan2 ke. jalan tasik taman layang2 pun dah oke ..hehe. biasanya sy yg akan mengajak suami dan anak keluar . itulah 'me time' sy.

ubaydah semakin membesar semakin segalanya yg positif. masih menyusu badan. alhamdulillah. saya sgt sygkan kehidupan skrg dan sgt hargainya. setiap detik dan masa yg berlalu ada kenangan indahnya. dan skrg makin2 lah sy merasakan setiap waktu itu sy tak boleh duduk saja2. perlu sentiasa bekerja utk keluarga, agama dan masyarakat. ^_^
 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea