^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Friday, October 4, 2013

mengomel lagi

^_^ lina mursyidah hamzah at 1:30 PM 0 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirrahim..

minggu ni merupakan minggu super duper bz bg saya. kerja pejabat sudah bertambah dek kerana kakak yg cuti bersalin nk berenti terus. yelah, kite fhm sbb kite pun nyusu anak dgns usu badan juga ^_^ moga kakak itu dpt menyusukan anaknya dgn cemerlang hingga 2 tahun..aminnn

maka as i mentioned above tugas di pejabat jd double. di tambah pula selasa lepas kena present tajuk yg agak mencabar bg sy " the comparison philosophy between naqliah and aqliah : the position of thinking" but Alhamdulillah..dgn pertolongan Allah melalui suami sy, abg wasif, madam norwati, ustazah rahimah, kak syarifah ummu salamah,iqa,ara dan suaminya wan ahmad faysal maka presentation tersebut berjaya juga dibentang. mereka2 ini menyumbang idea dan perkongsian ilmu yg sgt best, membuka minda dan memberitahuapa yg sy tidak tahu =)

bila lepas presentation, makanya sesi soal jwb bermula. dan Prof melarang classmate bertanya soalan kepada prof terlebih dahulu sebaliknya prof kata tanya soalan pd saya kerana nak train sy menjawabs oalan. gulp! minggu lepas prof kata mahu sy gantikan tmptnya sbg professor dan juga mahu sy jd pensyarah seperti dy. dan sy admire sgt ilmu2 yg prof itu ada. sgt bermanfaat utk ummat! dan sy rasa satu semangat yg luar biasa bila prof berkata begitu terhadap sy. sy ni kan jenisnya lampi orgnya..budak baru pulak tu. wuwu. tp kata2 prof sgt bermakna buat sy dan sy mmg 10000% jatuh cinta dgn bidang yg sy ambil skrg

ubaydah sudah mahu ke taska. 2 minggu pertama nangis2 juga.skrg dah oke. mungkins bb da besar n seronok berkawan. masih lagi menyusu badan. cuba amik ubaydah dr taska seawal yg boleh utk bg dy susubadan ^_^ pengasuh pun gtau ubaydah sgt cerdik n bijak. pandai buat byk benda sendiri cth kalo makanan tumpah dikutip tapi tak masuk mulut ye..makanan yg dikutip msuk dlm pinggan, tahu buang sampah ke dalam tong sampah walopun tidak disuruh. dan bila suap makanan ada sisa di mulutnya, dy akan masukkan makanan tu dlm mulut. ini mungkin krn kesan kami suami isteri sentiasa buat aktiviti apa2 wajib bersama dgn ubaydah. dulu kan lama sikit cuti sblm keje n blajar. jd makan sama2 dgn dy..mains ama2 dgn dy..buat keje umah pun sama2 dgn dy..actually, dy byk perhati apa yg sy buat kemudian tiru..dulu dy mkn tumpah2 sy lap n kutip tumpahan makanan tu depan mata dy =) tak suruh pund y buat..cuma yelah, kanak2 amat cepat meniru..

hari ni nak balik kedah. abah mertua perate ekcil. balik menziarah. raya aji ni mmg tak balik pun. jd last balik pun raya puasa..amik kesempatan ni utk balik ziarahi keluarga kedah ^_^
 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea