^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Monday, April 13, 2015

short gateway gambang safari park-teluk chempedak-kuala gandah-deerland (part 2)

^_^ lina mursyidah hamzah at 8:20 PM
Bismillahirrahmanirrahim

Keesokan harinya lepas bfast kat hotel yg makanannya sedap, kami pergi bersiar2 dulu ke pantai teluk chempedak. banyak sangat2 perubahan kat sini since last g pun masa kecik darjah2..tak ingat darjah berapa. ada fast food macam2 kfc, mcd, starbucks and chat time, makna kata sy buat kesimpulan tempat ni mmg ramai sungguh orang datang sampai depa berani wat cawangan kat pantai ni. gerai2 pun banyak dan pantai agak terjaga, bersihhhh!! nak masuk cni parking bayo 2 hinggit ye ^_^




duk ctu lebey kurang 20 minit, kami gerak ke gambang safari park. sampai sana dalam 11 lebey jugak la. dah kata nk biar berbaloi dtg, kami bli tiket yang smpai malam punya rm38 per person. ubaydah free je sbb tinggi dy tak sampai 90cm.

masuk2 je terus kami tgk animal show dalam 20 minit gitu.. ada persembahan haiwan2 yg dilatih mcm beruang, beruang kucing, ular, dan lain2.. lepas habis persembahan, kami amik tram bayar singgit sorg utk ke tmpt binatang yg berbahaya mcm harimau, singa. masuk sini kena dgn tram even pintu pun gate letrik. punya la ketat kawalan, masa masuk tu terbayang la jugak kalo tram mati mcm mana la kami..huhu..tp mcm biala la, kebanyakan binatang tdo tp mmg tgk dr jarak dekat sungguh la..
pas habis ke wild savanah ke ape nama dia tapi tmpt binatang2 liar la..kami tgk pulak burung2 n n benda2 yg memang ada kat zoo..tempat ni sgt luas n besar, sakit kaki2..luas lagi cni berbanding uss..eh??? tp mmg serius sakit kaki jalan..tp berbaloi la kan..makan tgh hari pun ctu..solat ctu n byk lg tmpt x siap n binatang yg belum smpai pun ada jugak.. ubaydah seronok la tgk binatang2 sbb dia mmg suka tgk pun..kanak2, biasa la kan..

petang tu ada lagi persembahan burung2..memang best n syok la. tp kesian tgk helang mcm not-well-trained. lama2 okay la tu =)

then lepak2 kejap, tunggu nightwalk jungle bukak..kul 6 smpai 8 je bukak nya.. bukak2 terus masuk, ada binatang2 mcm tapir, nama ape lagi tak ingat..kejap aje..dlm 10 minit round siap dah. pastu tunggu plak persembahan api malamnya. 

stiap hari walopun takde orang terutama weekdays, persembahan tetap diadakan mcm biasa. persembahan api dia memang best! budak2 lagi yang buatnya.  habis persembahan api, ada persembahan mcm orang berlakon..teater eh?? ntah la..tp cite mcm tarsan..nk buh tarzan tak leh kan..jd la tarsan..bunyi kuat byk tembak2 n sound system mmg kuat..sian tgk baby2 yg terkejut2..ubaydah? okay je.. Alhamdulillah..

habis semua tu around 9.00 then we go back to our hotel..eat and sleep well ^_^. tak byk gmbr yg amik sbb x smpt nk amik...ehhh?? duk ralit tgk itu ini lupa amik gmbr..ni pun smua gmbr ihsan kak ipar.. ^_^ gegambar selebihnya bulih gugel aje ye;p tapi mmg berbaloi la rm38 duk cni smpai ke malam.. torrrbaikkkk.. next sambung cite g kuala dandah n deerland pulaks!

daa~




0 pandangan dari kamu:

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea