^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Monday, May 11, 2015

pengalaman temuduga pegawai psikologi s41

^_^ lina mursyidah hamzah at 1:06 PM
Bismillahirrahmanirrahim~

oleh kerana macam nak pause kejap dari writing so nk share experience. first experience kotttt!! huhu..oke mari nk start cerita..

29 april lepas (ni tarikh enibesir), dpt sms dari spa suh cek iv. i was like blurrrr..n terkejut. n kat wasap pun kecoh2 dlm grup s41 25 mac punya online exam s41 pun ckp psl iv. okelah..da cek semua, tiba2 tarikhnya 7 mei..mak aii, seminggu je lagi dengan batuk maha teruk till iv pun masih batuk2..hurm..

bukak emel cek semua detail n my ketua panel was Datin Norasmah Samsudin. bila da dapat tau nama ketua panel, terus gugel..jumpa la 2 orang share pengalaman depa iv ngan datin norasmah. sorg iv utk jd doktor..sorg iv utk ptd. habis utk pegawai psikologi? eheh..nan hado~

tp at least tau jugak corak soalan etc. dari blog2 tu datin mmg byk tanya experience based on apa yang belajar. bukan teori2 bagai tu..lebey kepada mcm mn nk apply apa yg kita belajar..

oke~ tiba hari iv, still batuk2..ruang menunggu tu hanya la suara batuk den ajo kedengaran. number 1108 haaa ingat lagi..okelah. tunggu..pastu sembang2 ngan calon2 lain jugak..sorg tu da ade pengalaman jd CR di lppkn 2 tahun..sorg lg fresh graduate dr unisel..baik 2-2 org ni.

masuk2 bilik iv..bg fail n dipersilakan duduk. dah prepare dah ni nk perkenal diri rupanya tak ditanya punnn..tgk2 datin tanya
- kerja mana sekarang?
i jwb la tak keje..smbg blajar..
-jd takde pengalaman kerja la ye?
i jwb hmm.xde..
- pernah hadir mana2 interview?
i jwb tak pernah..

nampak tak betapa zeronya saya di situ..sobbsss
- awk ni degree pendidikan ye..kenapa tak jd cikgu?
jwb sbb tak isi borang posting. mmg nk jd kausnselor..xmau jd cikgu kaunseling.
-tapi post ni utk pegawai psikologi?
 aah tapi utk kauselor kan datin? sbb dalam kurungan kaunseling..
- tak..ni mmg utk pegawai psikologi..
i diam je..hmm
-bagaimana awk praktik kaunseling lps grad?
dengan kawan2.adik beradik..informal
-apa aktiviti2 yg awk buat?
since informal, mmg tak buat aktiviti2..just guna teori realiti shj..(n explain psl mcm mn guna teori tu dlm informal sesi)

habis dah datin tanya..pastu wakil jpa, pn azura tanya secara ringkasnya

-inventori
-how to deal dgn client yg lebih berusia since dy tgk usia sy muda lagi..
-how to deal dgn workers yang tamau kerja sbb stress dgn gst
-how to deal dgn workers yang tiba2 buat inventory kerjaya n dapati current kerjaya tak sesuai dgn dy

itu aje la..kalo ditanya secara jujur, mmg sy tak dpt jwb dgn baik walopun jwpn jenis leh goreng..faktor2nya sbb sy kurang bercakap dgn org..takde pengalaman iv sec formal mcm ni..n secara jujurnya juga sy nampak malap dan kelam utk dpt post tu. even org kata kita kena positif..doa byk2.. tp sy berdoa agar Allah berikan sy yg terbaik..jika dpt itu terbaik bg sy, sy terima..jika tak dpt tu terbaik bg sy pun sy terima ^_^ mana2 percaturan Allah itulah yg terbaikkk

7 pandangan dari kamu:

zatil arifah said...

Salam sis, terima kasih sebab sharekan maklumat ni. sy interview jumaat ni. PAC tak ada ke?

along mustaqeem said...

dear tq too. puas cari. sy iv khamis ni. takut gak.1st time kene pgil spa. zatil iv at mane? jam brape?

along mustaqeem said...

dear tq too. puas cari. sy iv khamis ni. takut gak.1st time kene pgil spa. zatil iv at mane? jam brape?

zatil arifah said...

Saya esok jam 8 di putrajaya. How was ur iv today.kalau x keberatan utk share

lina mursyidah hamzah said...

zatil, along..sorry late reply..lps sharing ni terus fokus writing sebab kejar dateline.. utk batch kali ni takde PAC..trus iv =)

saya doakan Allah berikan yg terbaik utk kita smua.. aminnn ^^,

herrycutibajetmedan said...

Mintak izin tuan tanah promote kat sini..

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Hubungi:

Facebook: Herry Cuti Bajet Medan
Instagram: herry_tour_medan
Email: herrycutibajetmedan@gmail.com
Call/WhatsApp: ID:+62 813 9788 0156 (Herry)
MY:+6013 4618637 (Ina)

herrycutibajetmedan said...

Mintak izin tuan tanah promote kat sini..

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Hubungi:

Facebook: Herry Cuti Bajet Medan
Instagram: herry_tour_medan
Email: herrycutibajetmedan@gmail.com
Call/WhatsApp: ID:+62 813 9788 0156 (Herry)
MY:+6013 4618637 (Ina)

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea