^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Wednesday, June 17, 2015

percutian ke medan (part 1)

^_^ lina mursyidah hamzah at 9:50 AM
Bismillahirrahmanirrahim

alkisahnya sekitar 2 minggu terakhir mei,  Alhamdulillah saya dapat siapkan saya punya directed research, orang kata 3 jari kaki lagi nak habis Ma.. oh ya, skrg ni saya di sem 4 iaitu sem terakhir..start sem awal bulan 2 hari tu..punya la bz kan..tapi sempat la gak taip beberapa entri yang  penting bagi saya..eheh!

oleh kerana siap, macam happy la kan n rasa macam nk reward diri, suami, umi abah n ubaydah..mereka ini lah tulang belakang paling utama..dr wan mazwati dan dr suhailah jugak org kuat yang membawa saya sampai tahap ni..adik beradik mertua ipar kawan2 pun sama2 kuatkan saya sepanjang perjalanan ni..tapi nak bwk semua g holiday nan mampu la pulak.. doa saya buat kalian, Allah mudahkan dan berkati kalian sampai syurga..itu yg saya mampu buat, ^_^ terima kasih!

okeh..sambung balik bab plan bercuti ni..dah happy tu cek tiket semua... ketika saya cek tu, MAS buat promo..g balik sorang rm278 termasuk luggage tax seat siap dapat jus epal n kacang..kira okayla kan basah2 tekak segar2 diri dalam flight..mmg malas nak amik AA sbb kang beg tambah rege, seat lagi, minum lagi.. dah buat pun kira2 KETIKA saya cek tiket tu AA lagi mahal dari MAS.

mula2 nak g tarikh minggu yang kelantan lawan final tu..sah2 la kan abah nak tgk final tu..so tunda..tunda pulak abg final exam..haruslah takmau g waktu cuti sekolah reramai kan..so pilih tarikh 13-16 jun 2015..

jadinya..bajet awal di sini utk bercuti ke MEDAN :
tiket return MAS 4 adults 1 child RM 1380.50
pakej amik ngan insyirah 4 dewasa 1 kanak RM2060 (setiap orang RM450..ubaydah RM260)

 asal nek kapal je gambar ni feberet yang orang amik ;p


25 pandangan dari kamu:

Herry Cuti Bajet Medan said...

Sambil2 blogwalking...
Mintak izin tuan tanah promote kat sini..

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Pergi ramai boleh dapat RM290 je. Hubungi:

Facebook: Herry Cuti Bajet Medan
Instagram: herry_tour_medan
Email: herrycutibajetmedan@gmail.com
Call/WhatsApp: ID:+62 813 9788 0156 (Herry)
MY:+6013 4618637 (Ina)

hidyahtour bkt said...

salam puan / tuan
mohon maaf kami numpang promotion
kami salah satu agency pelancongan bernama PT.RISFY HIDAYAH WISATA.yang sudah mempunyai legalitas.berada kat bukittinggi padang west sumatera indonesia.
menawarkan belbagai pakej pelancongan bukittinggi – padang tour,medan tour.padang island’s tour.
untuk information sila hubungi kami di talian
phone / whatsapp : +6282169960060.(edward ardy)
atau sila tengok di http://www.risfyhidayahgroup.blogspot.com
inshaallah
kepuasan pelanggan tujuan utama kami

wassallam
pt.risfy hidayah wisata

(edward ardy)

ENJOY HOLIDAY MEDAN said...

bila bercuti kat indonesia,especially kat bandar medan & tasik toba, MAKE SURE agency tuh LEGALLY REGISTERED or NOT!!! jangan ambik pakej dari freelancer pulak bila nak cuti-cuti akak lancar dan takde kendala. sebab NOWADAYS dah ada aturan pulak EACH & EVERY TRAVEL AGENTS MUST BE LEGALLY REGISTRED AS COMPANY!!
NOT INDEPENDET OR FREELANCER!!

PT.ENJOY HOLIDAY MEDAN TOUR AND TRAVEL
Add : Medan,North Sumatera - Indonesia
Telp : 06180019762
Fax : 06180019782
Mobile : 085270126984 (Whatsapp)
Email : enjoyholidaymedan@gmail.com
Web : http://www.enjoyholidaymedan.com/
Web : http://www.enjoyholidayindonesia.com/
Blog : http://discover-medan.blogspot.com/
Blog : http://enjoyholidaymedantravelandtour.blogspot.com/

melancong_murah _baloi said...

Terima kasih Saudari lina..

Jom yang nak juga kami dengan senang hati meeberi pelayanan yang baik baik bagus bagus, Insyallah

0175367426 Insyirah
Facebook: melancong murah baloi
Instagram: melancong_murah_baloi

Giadola Iris said...

hai..salam, kami ada menyediakan ground pakej ke Medan, Indonesia..
mai bawak duit shopping je ^_^
boleh follow fb/ig @giadolairiscollection
whatsapp: +6012-6047593 for fast response

Giadola Iris said...

salam, kami ada menyediakan ground pakej ke Medan-Lake Toba-Berastagi dengan harga yang bestt sangat..paling penting kami akan bawa ke restoren makanan yang halal..don't worry..pakej termasuk makan, transport, hotel, entrance fee, tol, dan minyak..datang bawak duit shopping je ^_^
Whatsapp/Message ONLY: +6012-6047593
instagram: @percutianbajet

Hamzah Saragih said...

4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
(1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
--------------------------------------------------------------------
DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





Thanks /Regards

HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +62 821 602 111 06 Email : hamzahsaragih@ymail.com
Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com
Facebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah SaragihBB : 512113B1

TIARA TOURS said...

Lawatan ke Medan atau Tasik Toba atau tempat menarik di Indonesia, sila dicuba services kami dari TIARA TOURS

Harga guarante SANGAT MURAH dan layanan BEST
Makanan 100 % halal food
Sila contact mobile / wa +62 853 5898 2828 atau hantar email ke tiaratoursindonesia@gmail.com

Sila click ; www.tiaraasia.com
PS : Please book your tour packages at local official tour and travel
and booking at illegal agency punishment usd 100 at Airport

Terima kasih

elisa said...

Selamat Pagi...
Mau ke Danau Toba...
Mau ke Berastagi..
atau hanya jalan jalan di Medan..
Butuh sewa mobil di Medan..
Yuk hubungi ke Medan Star Rent Car
Murah...
Mulai dari Rp. 350.000/hari.
bisa hubungi ke 085262831660/085297000264
atau buka webnya untuk info lebih lanjut.

klik http://medanstarrentacar.com/

cuti_cuti Bajet said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Hubungi:

Facebook: Herry Cuti Bajet Medan
Instagram: herry_tour_medan
Email: herrycutibajetmedan@gmail.com
Call/WhatsApp: +62 813 9788 0156 (Herry)
+6013 4618637 (Ina)

Saidina Umar said...

Promo bulan agustus dan september
Tour medan lake toba
Harga rm445/pax min 5 pax
Tour Lombok
Harga Rm550/pax min 5 pax
Pakej include :: transport , meal 6x (breakfast , lunch and dinner) , hotel , air mineral , entrancefee
Pakej tidak termassuk ::
Tiket flight and return , extrabed , tipping guide.
Sila book percutianmu bersama cuti cuti holidays
Untuk lihat eternery pakej, profile cuticutiholidays boleh check our blogspot
http://melancongmurahsodap.blogspot.co.id/p/blog-page_27.html?m=1

Saidina Umar said...

Promo bulan agustus dan september
Tour medan lake toba
Harga rm445/pax min 5 pax
Tour Lombok
Harga Rm550/pax min 5 pax
Pakej include :: transport , meal 6x (breakfast , lunch and dinner) , hotel , air mineral , entrancefee
Pakej tidak termassuk ::
Tiket flight and return , extrabed , tipping guide.
Sila book percutianmu bersama cuti cuti holidays
Untuk lihat eternery pakej, profile cuticutiholidays boleh check our blogspot
http://melancongmurahsodap.blogspot.co.id/p/blog-page_27.html?m=1

Saidina Umar said...

Promo bulan agustus dan september
Tour medan lake toba
Harga rm445/pax min 5 pax
Tour Lombok
Harga Rm550/pax min 5 pax
Pakej include :: transport , meal 6x (breakfast , lunch and dinner) , hotel , air mineral , entrancefee
Pakej tidak termassuk ::
Tiket flight and return , extrabed , tipping guide.
Sila book percutianmu bersama cuti cuti holidays
Whatsaap :+6281361906152 (umar)
Untuk lihat eternery pakej, profile cuticutiholidays boleh check our blogspot
http://melancongmurahsodap.blogspot.co.id/p/blog-page_27.html?m=1

Saidina Umar said...

Promo bulan agustus dan september
Tour medan lake toba
Harga rm445/pax min 5 pax
Tour Lombok
Harga Rm550/pax min 5 pax
Pakej include :: transport , meal 6x (breakfast , lunch and dinner) , hotel , air mineral , entrancefee
Pakej tidak termassuk ::
Tiket flight and return , extrabed , tipping guide.
Sila book percutianmu bersama cuti cuti holidays
Whatsaap :+6281361906152 (umar)
Untuk lihat eternery pakej, profile cuticutiholidays boleh check our blogspot
http://melancongmurahsodap.blogspot.co.id/p/blog-page_27.html?m=1

Ayu lestari said...
This comment has been removed by the author.
Ayu lestari said...
This comment has been removed by the author.
TIARA TOURS said...


AGENCY IN ADALAH AGENCY ILLEGAL, DIA TIDAK MEMILIKI / MEMPUNYAI LICENSE DARI KERAJAAN DAN TIDAK PUNYA OFFICE

NAMA AYU ITU ADALAH BEKERJA DI SAKURA HOTEL, DI RESTAURANT DEPARTMENT
HARUS HATI -HATI AMBIL PAKEJ DARI AGENCY PELANCONGAN KALAU MELAWAT KE INDONESIA

SILA DICHECK , OFFICENYA DAN LISENCE


Assalammualaikum puan / tuan
mohon maaf kami numpang promotion
kami salah satu agency promotion medan,menyediakan paket tour medan dengan harga berbaloi dan service yang memuaskan hati.


Sila call/whatspp/line: +628116409899 Ayu
+60196433949 Nassaruddin
email:ayumenik89@yahoo.com
instragram:ayu_gendhis89
BBM:D0D92CF0

Ayu lestari said...
This comment has been removed by the author.
gendhis ananda said...


Program 4 hari 3 malam lake toba-brastagi-medan-airport


DAY 1 : ARRIVAL KUALANAMU AIRPORT – PARAPAT (L,D)
Selamat datang di Kualanamu Internasiaonal Airport anda akan berjumpa dengan driver guide dan anda akan menuju perjalanan ke parapat , di dalam perjalanan melalui via tebing tinggi,memasuki Pematang siantar anda akan singgah di PATTEN ciri khas makanan pematang siantar. (LUNCH) restaurant beringin indah siantar. Setelah makan malam anda meneruskan perjalanan ke lake toba sesampai di parapat check in hotel. (DINNER) di restaurant local. free program

DAY 2 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) setelah sarapan anda akan ke Samosir Island menggunakan fery boat dengan perjalanan 45 minutes menuju perkampungan (TOMOK) dan disana anda akan dikenalkan dengan berbagai budaya ciri khas batak toba dan cerita Raja Sidabutar dan Raja Siallagan (AMBRITA)setelah berjalan di perkampungan tersebut anda akan kembali ke parapat dan anda akan singgah ke restaurant local (lunch) setelah makan siang anda akan meneruskan perjalanan ke brastagi dan anda akan berhenti di Simarjarunjung, menikmati teh jahe( teh alia),kopi dengan goreng pisang crispy, meneruskan perjalanan dan berhenti di Sipiso-piso waterfall dengan ketinggian 120metres yang air nya mengalir menuju lake toba. Sesampai di berastagi anda akan singgah di Central Fruit Market(pasar buah) dan makan malam(dinner) di restaurant local..check in hotel free program..

DAY 3 : MEDAN – FULL DAY SHOPING (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) setelah sarapan pagi anda akan melewati Replika Taman Alam Lambubini setelah itu menuju kota medan. Dan melawati Maimoon Palace kerajaan sultan deli 1888, Masjid raya 1886 dan berkunjung Batik Centre, dan Pasar Ikan Lama(traditional market) makan tengah hari (lunch) di restaurant local. setelah makan siang anda akan menuju Fashion Outlet dan Medan Mall/ Centre point dan T-shirt Jegez makan malam (dinner) di restaurant local. menikmati malam di Merdeka Walk, City Hall, Post Office . kembali ke hotel.

DAY 4 : MEDAN – city tour - AIRPORT (B)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) anda akan menuju pasar Hindu( grosir batik MSS( Medan Souvenir Snack) Deli maya sari(handycraft)Transfer ke Airport finish.. Terima kasih saya tunggu kedatangan anda kembali HORAS….!!!



Sila call/whatspp/line: +628116409899 gendhis
+601113062967 fadzly
+60196433949 nassaruddin
email:ayumenik89@yahoo.com
instragram:ayu_gendhis89
BBM:D0D92CF0

gendhis tour said...

Program 5 hari 4 malam medan - lake toba - brastagi


DAY 1: ARRIVAL MEDAN - PARAPAT (L,D)
Selamat datang di kualanamu internasional medan dan anda akan berjumpa dengan Driver guide dan anda akan menuju ke parapat, dan didalam perjalanan anda akan singgah ke restaurant Local (lunch) setelah itu anda akan meneruskan perjalanan ke parapat melalui kota tebing tinggi dan akan berhenti di kota pematang siantar dan anda akan singgah di PATEN ciri khas pematang siantar product local yaitu berupa Kacang Tumbuk TENG-TENG,TING-TING,TONG-TONG, dan sesampai di parapat chek in hotel dan (Dinner) di hotel.
DAY 2: PARAPAT -SAMOSIR ISLAND - PARAPAT (B.L.D)
sarapan pagi di hotel (breakfast) setelah sarapan di hotel anda akan menuju pulau samosir menggunakan ferry boat dengan perjalanan 45 minutes menuju ke perkampungan TOMOK dan disana anda akan dikenal kan berbagai budaya ciri khas batak toba dan cerita dari Raja sidabutar,setelah berjalan di perkampungan tersebut anda akan kembali ke parapat dan anda akan singgah di restaurant local ( lunch) sehabis makan tengah hari anda kembali ke hotel. free program. dan makan malam di restaurant local (dinner).
DAY 3 : PARAPAT - BERASTAGI (B.L.D)
sarapan pagi (breakfast) di hotel dan anda akan meneruskan perjalanan ke berastagi dan anda akan berhenti di Simarjarunjung anda bisa menikmati teh alia(teh jahe),kopi dan goreng pisang. berhenti di Sipiso-piso waterfall dengan ketinggian 120 meter. dan anda bisa menikmati pemandangan panorama keindahan danau toba.meneruskan perjalanan ke berastagi dan sesampai ke berastagi anda akan singgah ke Central fruit market. dan makan tengah hari di restaurant grend garden (lunch). chek in hotel dan makan malam (dinner) di hotel.

DAY 4 :BERASTAGI – MEDAN - SHOPING
Sarapan pagi di hotel (breakfast) dan anda meneruskan perjalanan ke Medan di dalam perjalanan ke medan anda akan singgah di Pagoda Taman Alam Lambubini Replika, meneruskan perjalanan singgah di Pondok durian ula Lupa dan melanjutkan perjalanan ke medan anda akan mengunjungi Maimoon palace kerajaan sultan Deli 1888 dan makan tengah hari (lunch) di restaurant local. setelah makan anda akan singgah di Batik Centre, dan Pasar ikan Lama (traditional market).dan Fashion outlet, dan Medan mall, makan malam (dinner) di restaurant Local. chek in hotel. free program.

DAY 5 : MEDAN – CITY TOUR - DEPARTURE
sarapan di hotel (breakfast) setelah breakfast anda akan menuju Pasar Hindu, Deli Maya Sari (Handycraft), Centre poin Mall afternoon Transfer ke airport Finish

Julfadly Siagian said...

assalamualaikum
FADLY MEDAN TRANSPORT menyediakan pakej mulim berbaloi,pakej 4d3n,3d2n no PAYMENT.
call to whatsapp +6281376455045 email:julfadlysiagian@gmail.com
TANPA ORANG TENGGAH,fakej bisa di rundungkan

syntia anggraini said...

Assalamualaikum

saya staff dari pada travel agent berizin fantasy holidays di medan. jika nak melancong dekat medan, atau seluruh indonesia dengan bajet murah, berbaloi, dan service yang baik. jika minat sila hub contact saya.

whatsapp : +62 81370828723.
email : syntia2610@gmail.com / fantasyhol@gmail.com

gendhis tour said...

Assalammualaikum puan / tuan
mohon maaf kami numpang promotion
kami salah satu agency promotion medan,menyediakan paket tour medan dengan harga berbaloi dan service yang memuaskan hati.kami bukan saja menyediakan pakej di medan saja,di aceh,bandung,jakarta,padang dan kota kota lainnya dan kita ada sediakan untuk fullboard dan no fullboard

sila call and whatspp : 08116409899
email : ayumenik89@yahoo.com


terima kasih

gendhis tour said...


PROGRAM 4 HARI 3 MALAM
LAKE TOBA, BRASTAGI, MEDAN, AIRPORT

DAY 1 : ARRIVAL KUALANAMU AIRPORT – PARAPAT (L,D)
Selamat datang di Kualanamu Internasiaonal Airport anda akan berjumpa dengan driver guide dan anda akan menuju perjalanan ke parapat , di dalam perjalanan melalui via tebing tinggi,memasuki Pematang siantar anda akan singgah di PATTEN ciri khas makanan pematang siantar. (LUNCH) restaurant beringin indah siantar. Setelah makan malam anda meneruskan perjalanan ke lake toba sesampai di parapat check in hotel. (DINNER) di restaurant local. free program

DAY 2 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) setelah sarapan anda akan ke Samosir Island menggunakan fery boat dengan perjalanan 45 minutes menuju perkampungan (TOMOK) dan disana anda akan dikenalkan dengan berbagai budaya ciri khas batak toba dan cerita Raja Sidabutar dan Raja Siallagan (AMBRITA)setelah berjalan di perkampungan tersebut anda akan kembali ke parapat dan anda akan singgah ke restaurant local (lunch) setelah makan siang anda akan meneruskan perjalanan ke brastagi dan anda akan berhenti di Simarjarunjung, menikmati teh jahe( teh alia),kopi dengan goreng pisang crispy, meneruskan perjalanan dan berhenti di Sipiso-piso waterfall dengan ketinggian 120metres yang air nya mengalir menuju lake toba. Sesampai di berastagi anda akan singgah di Central Fruit Market(pasar buah) dan makan malam(dinner) di restaurant local..check in hotel free program..

DAY 3 : MEDAN – FULL DAY SHOPING (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) setelah sarapan pagi anda akan melewati Replika Taman Alam Lambubini setelah itu menuju kota medan. Dan melawati Maimoon Palace kerajaan sultan deli 1888, Masjid raya 1886 dan berkunjung Batik Centre, dan Pasar Ikan Lama(traditional market) makan tengah hari (lunch) di restaurant local. setelah makan siang anda akan menuju Fashion Outlet dan Medan Mall/ Centre point dan T-shirt Jegez makan malam (dinner) di restaurant local. menikmati malam di Merdeka Walk, City Hall, Post Office . kembali ke hotel.

DAY 4 : MEDAN – city tour - AIRPORT (B)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) anda akan menuju pasar Hindu( grosir batik MSS( Medan Souvenir Snack) Deli maya sari(handycraft)Transfer ke Airport finish.. Terima kasih saya tunggu kedatangan anda kembali HORAS….!!!

Sila Call And Whatspp : 08116409899
Email : ayumenik89@yahoo.com

Abdul Haris said...

Assalamualikum..
Mohon maaf, numpang promotion ya..

Promo Mei - Juni 2017 (Low season)

4D3N Medan Lake Toba JOINT TOUR / Seat In Couch Fullboard : RM 575 / orang.

Sila hubungi kami :

Abdul Haris
Medan Holidays
WA : +6285261452244
Email : medanholidays@gmail.com
Website : medanholidays.com

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea