^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Friday, July 3, 2015

percutian ke medan (part 2)

^_^ lina mursyidah hamzah at 11:16 AM
Bismillahirrahmanirrahim~

lambat benar nk masuk part 2..eheh. bz..kat umah laptop rosak. Ubaydah tak sehat n sibuk buat order orang..kenapa pilih medan? sebab tmpt dy lelawa n kami suami isteri bukan kaki shopping, abah umi pun suka tgk tmpt cecantik ..dan sblm g mmg gugel kat blog baca pengalaman org g sana.. n terjumpa dengan org share pakej amik ngan INSYIRAH ni no dy 0175367426. bleh tgk jugak la org review amik pakej ngan dy kat ig melancong murah baloi..serius sgt2 la rasa berbaloi2 dan mmg best servis! tip top teko~~~ rege dy caj rm450 ground pakej. HIGHLY RECOMMENDED!!!

13 jun kami bertolak dari gombak kul 5..sampai2 KLIA drop bag tapi beraturnya ya ammpuuunnnn, panjang! bahana pekerja MAS dipecat kot..ramai pulak orang amik flight pagi ni ha..mmg sesak dah macam suasana KLIA 2 pulak..ehhh? sebelum tu bfast dulu kat kfc depart 8.50..sampai sana pun masih 8.50..hehehe..kat sana beza sejam ngan mesia. di jemput oleh amin..anak buah pak yudi..under pak yudi ada 8 orang pemandu pelancong. saje pilih flight pagi sebab dah sedia maklum jalannya yang panjang dan lama..

kami disambut oleh Amin. Amin ni under Pak Yudi. Ramah n baik orangnya ^_^


lepas amik gambar 'bukti' katanya Amin di airport, kami dibawa srapan pagi..yang sarapan ni tak masuk pakej sebab pakej makan bermula lunch first day till bfast last day. Memandangkan flight pagi dari Malaysia so, kami sarapan KFC dulu di situ. sampai KNO abah nak makan so kita layankan aje. 

Di KNO, kami sarapan di sini and sambal nasi lemaknya sangat sedap!


lepas habis sarapan, kami meneruskan perjalanan ke Parapat. tak singgah makan lunch di Cinderellas sebab masih kenyang. Sebaliknya kami singgah makan di tempat ini yang terkenal dengan burung yang sedap. masa mula2 tgk hidangan terkejut la jugak sebab banyak lauknya. dihidang dalam pinggan kecil- kecil. kat tempat makan ni ada surau sekali ^_^


Antara hidangannya..



lepas habis makan, kami meneruskan lagi perjalanan ke Perapat dan akan menginap di International Cottage Danau Toba. On the way tu singgah lagi di sebuah kedai namanya Paten. antara tempat wajib singgah dan jual kekacang tapi tak beli pun. Singgah aje tengok2 dan kemudian meneruskan lagi perjalanan. 


Dan akhirnya sampailah kami di sini 
Bilik kami bukak je pintu terus nampak tasik..mmg tip top la dapat bilik. tapi bahaya sbb lau jenis mengingau malam maunya bukak pintu leh jatuh tasik..eheh! Bilik bersih, cantik selesa..dan takde ekon! tapi sebab sini sejuuukk, takde ekon pun xpe..oh ya, cni kena pakai international plug yang mata bulat dua tu ye ^_^








cantikk kan? ^_^ utk dinner pulak kami makan di sini




makanan yang banyakkkk dan sedappp...balik tu kami terus tidur sebab penat 6 jam kot perjalanan..esok nak g jalan2 lagi..

ni total belanja hari pertama :
breakfast di kfc utk 5 org makan RM28.40
breakfast di medan 60k rupiah (nasi lemak 2, air kelapa, 2 botol air mineral besar)

6 pandangan dari kamu:

aziman omar said...

Salam,
Entry yang menarik!! Nak berkongsi dengan semua pembaca…
Saya ada menyediakan ground pakej ke Bukittinggi, Medan,Pekanbaru atau seluruh Indonesia dengan harga yang menarik.Kepada anda yang baru pertama kali nak melancong,kami sarankan anda guna kan khidmat kami.Semua urusan dilakukan di Malaysia untuk lebih selamat..,murah.. dan meyakinkan.Urusan tiket kapalterbang juga boleh saya uruskan.
Pelbagai pakej ke seluruh Indonesia juga tersedia.Nyatakan destinasi anda dan kami sediakan semuanya.
Hubungi saya ditalian 0126665436 (call/sms/whatsapp) Atau email saya di: aziman68@gmail.com
Sebarang pertanyaan akan kami layan.
JAMINAN KEPUASAN WANG DI KEMBALIKAN UNTUK ANDA!!!
Atau boleh juga tinjau-tinjau Blog kami untuk pelbagai info:

http://freelancetour.blogspot.com/

hidyahtour bkt said...

salam puan / tuan
mohon maaf kami numpang promotion
kami salah satu agency pelancongan bernama PT.RISFY HIDAYAH WISATA.yang sudah mempunyai legalitas.berada kat bukittinggi padang west sumatera indonesia.
menawarkan belbagai pakej pelancongan bukittinggi – padang tour,medan tour.padang island’s tour.
untuk information sila hubungi kami di talian
phone / whatsapp : +6282169960060.(edward ardy)
atau sila tengok di http://www.risfyhidayahgroup.blogspot.com
inshaallah
kepuasan pelanggan tujuan utama kami

wassallam
pt.risfy hidayah wisata

(edward ardy)

melancong_murah _baloi said...

Salam Ya Allah terima kasih Lina atas perkongsiannya, insy terharu kok Alhamdulillah
Buat kita lebih semangat nak lakukan yang terbaik demi pelancong pelancong akan datang ☺☺☺😊😊😊

Syukran jazillan...😍

Giadola Iris said...

salam, kami ada menyediakan ground pakej ke Medan-Lake Toba-Berastagi dengan harga yang bestt sangat..paling penting kami akan bawa ke restoren makanan yang halal..don't worry..pakej termasuk makan, transport, hotel, entrance fee, tol, dan minyak..datang bawak duit shopping je ^_^
Whatsapp/Message ONLY: +6012-6047593
instagram: @percutianbajet

Supir Medan said...

Selamat Tahun Baru 2016.
Semoga di Tahun yang baru ini, menghasilkan Semangat yang baru!

Yuuk yang ingin merencanakan liburannya tahun 2016.
Saya supir di Medan, bagi yang memerlukan khidmat saya langsung hubungi,Tinggal sebutin aja...

Saya juga menyediakan :
1. Reservation Hotel
2. Sewa mobil
3. Tiket pesawat all route
4. Penempahan makanan
5. Voucher permainan di Berastagi
Dan lain lain

For more information :
WA: +6281397288197 / 0165003201 Pak Dedy
Email : dedysuparja80@gmail.com

TIARA TOURS said...



LAKE TOBA TOUR 04 DAYS – 03 NIGHT
01 NIGHT PARAPAT , 01 NIGHT BERASTAGI, 01 NIGHT MEDAN
-------------------------------------------------------------------------
DURATION : 04 DAYS
PAKEJ : 375
TYPE OF TOUR : PRIVATE
TOUR CONDITION : FULL BOARD
TOUR CODE : DIR 003 LT
MARKET: ASEAN
MEALS : HALAL
GROUP SIZE : 10 PAX

ITINERAY :

DAY 1 : ARRIVAL – SIANTAR – PARAPAT
Arrival at Kualanamu International Airport. After customs clearance, meet our Tour Guide/driver who will take you to start the tours by using tourist coach or van. Transfer to the restaurant for your lunch. Depart to Parapat along the road which offers the endless view of rubber and oil palms plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner will at restaurant

DAY 2 : SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI
Breakfast at hotel. By boat / ferry visit Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung , Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. Dinner wil be served in restaurant.

DAY 3 : BERASTAGI – MEDAN
After breakfast. Proceed for two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan city sight seeing to visit a several interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. Lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Check in to hotel for accommodation. Dinner at restaurant.

DAY 4 : HOTEL – AIRPOR
After breakfast at hotel. Free program until time transfer to the airport for your flight home.

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea