^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Tuesday, August 11, 2015

percutian ke medan (part 3)

^_^ lina mursyidah hamzah at 9:46 AM
Bismillahirrahmanirrahim~

Breakfast kat danau toba international cottage and check out.. keumdian kami pergi ke pulau samosir dengan menaiki feri..dalam 45 minit jugak la..masa naik tu, kanak2 batak buat persembahan dan eloklah diberi 'tips' kepada mereka.. kehidupan mereka sangat2 susah..sampai sanggup terjun dalam tasik yang sejuk tu untuk buat persembahan mencari rezeki. apabila smapai je pulau samosir, rambang mata tengok brg2 yg murah sgt2 siap leh tawar menawar gile2 lah..eheh! kami juga ke tomok..haaa..kat sini diceritakan serba sedikit sejarah tempat ini dan juga perihal Raja Sidabuntar. moh blanje gambar skett~~ tak byk sgt gambar lagi2 brg2 yg dijual sbb terlupa nk amik dek asyik sgt..ekekeke




then kami balik makan tgh hari di Istana Minang 2..sedappp!!!








 abes makan solat kat ctu siap2 n meneruskan perjalanan ke Berastagi...orang kata tmpt ni sejukk..tp mmg sjukk pun..perjalanan mengambil lebih kurang 4 jam dengan jalan2 yang berliku2 dan juga singgah di kedai teh halia..buang2 angin dlm badan sbb jalan tu kalo raub bengkak bengkok..sini punya bengkang bengkok lg power..agagagaga. tapi takpe, pemandangan best2 so okay la kan~


antara pemandangan 

teh halia n pisang goreng

sampai Berastagi malam...nanti lah sambung balik next entry gegambo cerita bagai..end day 2 ^_^

belanje:
shopping baju ubaydah, iffah n wafa = 120k rupiah
sedekah = 20k rupiah (ni bkn nk menjuk tp utk bg gambaran tips yg agak2 la korang nk bg kat kanak2 batak yg buat persembahan)
air buah 4 botol n keropok utk saje2 mkn spjg perjalanan = 70k rupiah
jacker ala yg kopok kentang tu = 410 rupiah
teh halia utk 3 orang n pisang goreng = 60k rupiah

1 pandangan dari kamu:

Giadola Iris said...

salam, kami ada menyediakan ground pakej ke Medan-Lake Toba-Berastagi dengan harga yang bestt sangat..paling penting kami akan bawa ke restoren makanan yang halal..don't worry..pakej termasuk makan, transport, hotel, entrance fee, tol, dan minyak..datang bawak duit shopping je ^_^
Whatsapp/Message ONLY: +6012-6047593
instagram: @percutianbajet

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea