^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Tuesday, September 8, 2015

pengalaman interview part timer tutor oum

^_^ lina mursyidah hamzah at 12:12 PM
bismillahirrahmanirrahim

ahad lepas iaitu 6 sept 2015 p interview lg..haa..sharing interview je la yg dapek buat masa ni ..huhu
utk post part time tutor..memula sampai tu cuakk je sbb tgk smua org 'muka yang berpengalaman' n kebanyakannya mcm ada keje tetap tp nk cr income lebih..da kat ctu rasa mcm down jek..ngan status diriku yg freshie n 0 pengalaman yg formal..n forst time g iv pun dpt bfast box..murah sungguh rezeki oum ni..

okay..masuk2 je bilik iv panel sorg..pastu mcm biasalah antara isi2 interview
- perkenal diri
-boleh ajar subjek ape
-ada experience ke tak
-tau tak psl oum

pastu sembang2 je lebih. panel ni byk tny psl kaunseling even saya mintak utk ngajar thinking skills...da master pun speclization thinking skill..nampak dia tick nama saya dan sorg lagi dlm list..dlm byk2 nama..takat saya yg no 22 tu nama kami dua org baru ditick..tatau la tick lulus ke gagal ke..tapi banyak kali panel tanya no fon idup ke tak..n part bestnya dy tanya mcm2 smpai terkeluar lah segala kerja part time yg penah di buat tapi x masuk resume eg : ngajo tuition, cashier, clerk..n dy habaq kata awk jd praktikal kaunselor pun still itu adalah pengalaman cuma jgn habaq kat panel itu adalah praktikal..just said u penah wat kausseling, ngaja budak tuition, ngaji bagai..siap pesan selalunya informal working experience lagi berharga dari formal working experience..suka sgt panel ni sbb byk tips dy bagi..n byk mende dy perturunkan..slama ni org duk kata resume sy tak gempak la x best la dah tu sy mintak cara ajar mcm mn nk tulis gempak2 no jawapan..tp panel ni bgtau ape yg sy nak tau..tak kesah la nampak mcm downgradekan diri..tapi tahu dah apa nk buat akan dtg..

daaa~

6 pandangan dari kamu:

Anonymous said...

salam,macam mana apply ek?

lina mursyidah hamzah said...

wslm, sy buka website oum dan pergi kat bahagian career..biasanya ada pengambilan setiap semester.. ^_^ sbb part time tutor

FEISTY.CO said...

Assalamualaikum, awk, cemana? dpt x position tu?

Muhamad Firdaus said...

berapa gaji part time tutor di OUM

ik said...
This comment has been removed by the author.
ik said...

Saya dh apply utk part time tutor kt website oum. Boleh sy tahu tak berapa lama masa dia ambil utk contact kita sama ada boleh gi iv atau tak?

 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea