^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Tuesday, August 11, 2015

percutian ke medan (part 7)

^_^ lina mursyidah hamzah at 10:12 AM 3 pandangan dari kamu
bismillahirrahmanirrahim

ni part last skali..after check put hotel, kami..eh bukan..umi abah nk g borong kain batik pasang telekung bagai..kami follow aje lah..x smpat plak nk snap gmbr lawa2 kain dia..dan lepas tu kami gerak ke airport..



sampai je terus solat jamak siap2 zohor asar n makan..makan ni tak masuk pakej da..kami makan di sini..








blanje :
kasut umi sbb tercabut 120k
bika ambon 230k
tips amin (ni driver..atas kita nk bg brp tipsnya) 200k
roti boy 9.5k
lunch di olive cafe 409,310k

overall mmg suka sgt2 la ngan pakej super murah rm450 je dpt mcm2 n selesa yg amat tmpt lawa mknn sedap flight murahh..eehhh? kbtulan tgk tiket murah kan..so alhamdulillah, tercapai hajat nk blanje umi abah jenjalan..^_^

percutian ke medan (part 6)

^_^ lina mursyidah hamzah at 10:06 AM 1 pandangan dari kamu
Bismisllahirrahmanirrahim..

ni makanan yg kami makan lunch kat medan



lepas makan, kami ke Istana Maimoon tgk n dgr penerangan..banyak rupanya raja diorang ni ada darah ngan raja2 di negara kita..serumpun la katakan..sikit je gmbr kat cni amik..sbb shopping je byk..agagaga..


kat perkarangan istana ni mmg byk souvenir n leh tawar tawar lagi regenya.. then kami gerak ke hotel Madani...




rehat2..then makan malam...ayam penyettttt!!! sedap bangattt



lepas dinner, kami jalan2 kat merdeka walk..minum2 kopi kat ctu..then balik..zzzz

belanja :
tshirt 4 helai = 110k rupiah
purse 10pcs + keychain 30pcs+fridgemagnet 10pcs = 250k rupiah
minum kopi abah blanje.. muehehehe




percutian ke medan (part 5)

^_^ lina mursyidah hamzah at 9:58 AM 1 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirrahim

hari ni lepas bfast kat Green Garden hotel, kami check out nk pi tgk gunung berapi..tapi sjuk gile..angin kuat plus hujan renyai2..akibatnya kabus tebal tak dapek nengok gunung berapinya..tapi gunung yang kami p ni meletus anak gunungnya..bleh nampak woo abu gunung berapi kat baju..n kereta! ni gmbr kat sekitar tmpt nk tgk gunung..





seterusnya kami g pasar segar..buah2 pokok2 bunga n sayur mayur segar ada di sini..tapi ubaydah naik kuda ~.~'





pas abes round2 pasar segar kami lunch dulu sebab nk g Medan pulak...i mean, bandar medan..errr

Blanje :
biskut n sosej : 17.6k rupiah
Nek kuda : rm10 byr duit mesia

percutian ke medan (part 4)

^_^ lina mursyidah hamzah at 9:52 AM 1 pandangan dari kamu
Bismillahirahmanirrahim~

okay..sambung plak..lupa nk cite, masa on the way ke Berastagi, selain tmpt teh halia..kami g jugak tmpt nama air terjun piso2..sayangnya tak smpat amik gmbr bateri masing2 kong..namanya piso2 sbb bentuk dy tajam mcm pisau..eheh...

okay..mlm kedua ni kami menginap kat hotel Green garden..






memang cantik tp mmg sejuuuukk wehh, sjuk amat2..brrrr...pastu dinner

ni baju yg beli kat pulau samosir




pastu balik tdooooo~ penat weh! tapi puas hati.. ^___________________^

percutian ke medan (part 3)

^_^ lina mursyidah hamzah at 9:46 AM 1 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirrahim~

Breakfast kat danau toba international cottage and check out.. keumdian kami pergi ke pulau samosir dengan menaiki feri..dalam 45 minit jugak la..masa naik tu, kanak2 batak buat persembahan dan eloklah diberi 'tips' kepada mereka.. kehidupan mereka sangat2 susah..sampai sanggup terjun dalam tasik yang sejuk tu untuk buat persembahan mencari rezeki. apabila smapai je pulau samosir, rambang mata tengok brg2 yg murah sgt2 siap leh tawar menawar gile2 lah..eheh! kami juga ke tomok..haaa..kat sini diceritakan serba sedikit sejarah tempat ini dan juga perihal Raja Sidabuntar. moh blanje gambar skett~~ tak byk sgt gambar lagi2 brg2 yg dijual sbb terlupa nk amik dek asyik sgt..ekekeke




then kami balik makan tgh hari di Istana Minang 2..sedappp!!!








 abes makan solat kat ctu siap2 n meneruskan perjalanan ke Berastagi...orang kata tmpt ni sejukk..tp mmg sjukk pun..perjalanan mengambil lebih kurang 4 jam dengan jalan2 yang berliku2 dan juga singgah di kedai teh halia..buang2 angin dlm badan sbb jalan tu kalo raub bengkak bengkok..sini punya bengkang bengkok lg power..agagagaga. tapi takpe, pemandangan best2 so okay la kan~


antara pemandangan 

teh halia n pisang goreng

sampai Berastagi malam...nanti lah sambung balik next entry gegambo cerita bagai..end day 2 ^_^

belanje:
shopping baju ubaydah, iffah n wafa = 120k rupiah
sedekah = 20k rupiah (ni bkn nk menjuk tp utk bg gambaran tips yg agak2 la korang nk bg kat kanak2 batak yg buat persembahan)
air buah 4 botol n keropok utk saje2 mkn spjg perjalanan = 70k rupiah
jacker ala yg kopok kentang tu = 410 rupiah
teh halia utk 3 orang n pisang goreng = 60k rupiah
 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea