^_^ Ahlan Wasahlan wa Marhaban Bikum ^_^

Photobucket

thanks for click it !! ^_^

Tuesday, September 8, 2015

pengalaman interview part timer tutor oum

^_^ lina mursyidah hamzah at 12:12 PM 6 pandangan dari kamu
bismillahirrahmanirrahim

ahad lepas iaitu 6 sept 2015 p interview lg..haa..sharing interview je la yg dapek buat masa ni ..huhu
utk post part time tutor..memula sampai tu cuakk je sbb tgk smua org 'muka yang berpengalaman' n kebanyakannya mcm ada keje tetap tp nk cr income lebih..da kat ctu rasa mcm down jek..ngan status diriku yg freshie n 0 pengalaman yg formal..n forst time g iv pun dpt bfast box..murah sungguh rezeki oum ni..

okay..masuk2 je bilik iv panel sorg..pastu mcm biasalah antara isi2 interview
- perkenal diri
-boleh ajar subjek ape
-ada experience ke tak
-tau tak psl oum

pastu sembang2 je lebih. panel ni byk tny psl kaunseling even saya mintak utk ngajar thinking skills...da master pun speclization thinking skill..nampak dia tick nama saya dan sorg lagi dlm list..dlm byk2 nama..takat saya yg no 22 tu nama kami dua org baru ditick..tatau la tick lulus ke gagal ke..tapi banyak kali panel tanya no fon idup ke tak..n part bestnya dy tanya mcm2 smpai terkeluar lah segala kerja part time yg penah di buat tapi x masuk resume eg : ngajo tuition, cashier, clerk..n dy habaq kata awk jd praktikal kaunselor pun still itu adalah pengalaman cuma jgn habaq kat panel itu adalah praktikal..just said u penah wat kausseling, ngaja budak tuition, ngaji bagai..siap pesan selalunya informal working experience lagi berharga dari formal working experience..suka sgt panel ni sbb byk tips dy bagi..n byk mende dy perturunkan..slama ni org duk kata resume sy tak gempak la x best la dah tu sy mintak cara ajar mcm mn nk tulis gempak2 no jawapan..tp panel ni bgtau ape yg sy nak tau..tak kesah la nampak mcm downgradekan diri..tapi tahu dah apa nk buat akan dtg..

daaa~

Monday, September 7, 2015

pengalaman temuduga pegawai psikologi unisel

^_^ lina mursyidah hamzah at 6:05 PM 0 pandangan dari kamu
bismillahirrahmanirrahim

da berkurun baru bleh share..huhu..lupa dah bila temuduganya. okelah..to cut short, masa interview ni kat unisel bestari jaya..gigih la dari gombak bangun awai2 da kata temuduga kul 8.30 kan dan sy plak jenis x suka lewat. jauh jugak gombak ke sana.. dalam ati mcm xmau keje ni..tapi sbb kena gak keje n cari pengalaman interview so g je la...

sampai2 staff assembly plak..huhu..da tahu tarikh assembly supposedly tukar la masa intebiu tp takpelah maybe depa lupa... tgkl list nama 6 org akan diinterview..dan yg mai 3 org je..yang nk sorg je..

masuk2 bilik interview..sy org last walopun sy mai dulu..depa ikut list namaT_T. dua calon sblm sy tu ada pengalaman n bujang.

masa interview ada 3 panel..depa suh perkenalkan diri, tanya psl auku sbb dah pi letak sijil jd komiti auku masa kat uia dulu. byk tanya based on sijil n resume. tanya role model..tanya teori personaliti..n depa provok saya dgn status sy yg da kawen n ade anak kecik..jwb je jujur2..dan from that tau dah x dpt..mmg btui pun x dpt..tp best sbb masa ni agak bebas bercakap berbanding masa iv ngan jpa dlu. to summarize question they asked

- perkenalkan diri
- apa yg anda tahu psl AUKU
-teori personaliti
-role model dlm dunia kaunseling
-kenapa tak jd cikgu (sbb degree in education)
-bleh tak balik lewat keje overtime..suami bg ke tak
-apa yg anda tahu psl unisel
-dah tgk byk sijil pkpim abim depa tanya gak apa yg buat masa duk dlm ngo
-pengalaman

da~~~

Thursday, September 3, 2015

short trip ke lumut

^_^ lina mursyidah hamzah at 10:05 PM 0 pandangan dari kamu
Bismillahirrahmanirahim

30 ogos lepas kami pi lumut. asalnya sebab nk g kenduri sobat shuben iaitu abg shahril. bertolak dr gombak area kul 11 n smpai d teluk intan around 1pm. kitorg lalu ikut PLUS.. then,stop kejap sebab katanya nk amik gmbr kat menara condong..huhu

pas amik gmbr je trus g tmpt knduri. sampai2 je pengantin bru nk mkn so x smpt la nk bergambr sbb kami pun rushing tgk ramai sgt dtg meriah sungguh..mkn cpt2 nk bg org len plak duduk..hehe..kendurinya d setiawan. dah sampai ctu lajak la ke lumut.

kat lumut kami dok mornington hotel. 








nice n dkt ngan bandar also tmpt mkn..jalan2 plak g teluk senangin kes teluk batik ramai sgt org..

round2 lumut waterfront n oh ya,kalo nk mmbeli hasillaut cari kdai hasil lautjamilah depan bluebay hotel..murahhhhS..baju2 murahS di gerai2 kat area teluk batik..waterfont mahai ckit..heee
last day kami pi pusat pemuliharaan penyu kat segari..


oke..nk habaq bajet..

Day 1
minyak dr gombak rm70 nek myvi sesat barat byk kali hari last iaitu hari ketiga baru isi minyak balik
lunch free mkn kenduri
dinner free bwk piyuk nasik n brahims.,serunding..
air mineral spritzer 3 botol besar rm6.60 bli kat speedmart
biskut milo buat backup lapar rm23.30
tol duke rm2
tol sungkai rm15.7

day 2
breakfast hotel bg kupon rm5 perhead,kami amik hotel 4 adults jd total rm20 kupon..kamimkn terlebih rm1.80 je byr
lunch kfc rm51.50
Dinner rm77.30 mahaiiii n xpuas ati..

day 3
breakfast kali ni kami bg cukup2 rm20..mueheheheh
bli tikar kat pantai rm14
lunch black canyon rm86.65
parking kt waterfront rm2
minyak balik rm50
tol latar rm2
tol kuang timur rm2
tol templer rm2

*bilik 2 amik twin single..4 org duduk..rm392 booking via agoda..

da~~~
 

perkongsian sebagai peringatan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea